Tárolás…
A kávét tárold kerámia vagy porcelán edényben! A legjobb a hűvös, légmentes, száraz környezet, így őrzi meg ízét és aromáját a kávé.
Arabica vagy Robusta?
Az Arabica kávé drágább és erősebb, szemben a keserűbb ízvilágú, de olcsóbb Robustával szemben. A kávé minőségét a pörkölés, darálás és főzés fogja a legjobban befolyásolni.
Látvány?
Ha kávé és látvány, akkor tejhab! A tejhabba kanállal rajzolhatunk mintát, vagy különböző sablonok segítségével fahéjjal vagy kakaóval díszíthetjük a kész kávét!
Hab mesterfokon
A tejhab készítésének tudományát érdemesebb minél hamarabb elsajátítani! Ha kemény habot szeretnénk, akkor válasszunk alacsony zsírtartalmú tejet, ha inkább lágy és krémes hatásra törekszünk, akkor a zsíros tej lesz tökéletes számunkra!
Ne túl forrón!
Ha igazán jó kávét szeretnénk készíteni, akkor fontos tudnunk: 88-95 fokon oldódnak ki a kávéból azok az olajok, aromák és ízek, amiket annyira szeretünk! Sose használjunk forrásban lévő vizet kávékészítéshez!