1. A kávé akár jót is tehet!

Egy tanulmány szerint az amerikaiak legtöbb antioxidánsukat a napi kávézásból szerzik. Ha naponta maximum egy-két csésze kávét fogyasztunk, akkor az kifizetődő is lehet! Ha nem szereted a kávét, érdemes a fekete teával próbálkozni!

2. A kávé afrodiziákum a nőknél…

Legalábbis a kutatók szerint. Azt érdemes megjegyezni hogy a kávé szexuális örömfokozó hatását csak azoknál az embereknél fejti ki, akik nem rendszeresen isznak kávét.

3. A koffein fájdalomcsillapító hatású!

Egy kisebb kutatócsoport által végzett kísérlet szerint az izomláz kb két csészényi kávé bevitelével megszüntethető! Persze, csak az abban az esetben, ha az alany nem rendszeres kávéfogyasztó!

4. A kávé TÉNYLEG ébren tart!

Ha édes álmot aludnál, akkor ezt mindenképpen tartsd be: lefekvés előtt három órával hamarabb már ne igyál koffeinos italokat!

5. A koffeinmentes kávé nem jelenti azt, hogy nincs benne koffein!

Tényleg! Ha öt-tíz csésze koffeinmentes kávét iszol meg, abban ugyanannyi koffein van, mint egy csésze rendes kávéban!

6. A kávé nem a koffein miatt keserű!

Nem a koffein a felelős kedvenc italunk keserűségéért! A keserű ízt az antioxidánsok okozzák!

7. Pörkölés és főzés – a jó kávé titkai

Pörköléskor a kávébabokban lévő olaj 400 fokon kezd kiszivárogni. A több olaj erőteljesebb ízt kölcsönöz a kávénak. A koffeintartalom akkor szabadul fel, amikor a víz több ideig áll az üledékben, így a szokásos feketében gyakran több van, mint az eszpresszóban vagy a cappuccinóban.

8. A kávét kecskék fedezték fel

Úgy ezer évvel ezelőtt, egy afrikai hegyvidéken egy csapat kecske jó néhány vörös kávébabcserje lelegelése után több éjszakán át is ébren maradt, s így a pásztorukat sem hagyták aludni. A pásztor ezután elvitte állatait a szerzetesekhez, hogy vizsgálják meg őket, és hosszas imádsági procedúra vette kezdetét. Legalábbis a legenda szerint…

+1 A kávé akár ölhet is!

Persze nem a hétköznapi mennyiségben! Viszont ha hirtelen megiszol 20-30 csésze erős kávét, akkor bajban lehetsz…