Leírás

Vietnam a világ legnagyobb robuszta termelője, mintegy 40% -át adja a világ teljes robuszta kávé termelésének. Az ország kávé termelése elmúlt években jelentősen nőtt, mára több kávét termel, mint Kolumbia. Általános vélekedés szerint a robuszta kávé az alacsonyabb minőségű kávé az arabikához képest. Robuszta bab hajlamos a durvább ízekre és kétszer annyi a koffein tartalma mint arabika szemeknek. Általában a robusztákat használják az olcsóbb keverékek készítésénél, ár érzékeny piacokon. Mint a legtöbb kávé típust, ezt is a fokozati besorolása határozza meg, méretei, és a bab sűrűsége. A robuszta kávé osztályozás alapja a fekete és törött szemek valamint az idegen anyag százalékos aránya. G1 jelölés az egyik legjobb minősítés Vietnamból.

Cup profile

max. 5 csillag

Test: ****

Savasság: *

Aroma: **